Skip to content

Bråtabrann med hyllest til bøndene

Bråtabrann er et band med en sterk lokal forankring i bygde-Norge. Med opphav fra både Østfold og Finnskogen har de alle vokst opp med gårdsbruk og natur i god harmoni. Nå er våronna er smått i gang og snart ser vi spirende jorder og dyr på beite. Hva passer vel da bedre enn å gi ut en liten hyllest til bonden og livet på en gård? Bråtabranns nyeste låt «Her er det liv», handler akkurat om dette. Det takknemlige skråblikket om å kunne vie livet til det en elsker, som også gjør at vi andre menneskene i dette landet får gode matprodukter på vårt spisebord. 

På selveste langfredag slapp bandet en av countryhistoriens største klassikere i norsk drakt sammen med Oda Gondrosen. Låten ble tatt svært godt imot av publikum, allerede rukket å strømme over 100 000 ganger og er nå om dagen én av Norges mest delte låter på Spotify.

Bråtabrann er Norges nye tilskudd på bygdeband-himmelen. Bandet har sine røtter fra Østfolds vide jorder og nå med sitt nye tilskudd også Flisa sine dype skoger. Bandets nye frontfigur Anders Trongaard har sitt opphav fra Flisa og er en kjent mann på musikkmiljøet i Hedmarken. Resten av gjengen består av fire svært habile konsert- og studiovandte musikere fra Trøgstad: Mats Raknerud, Ingvald Holmen Minge, Kristian Aadalen og Christoffer Dahl. Denne gjengen har både sammen, og hver for seg, turnert landet rundt med ulike konstellasjoner, samt gjort seg bemerket på flere plateinnspillinger.

Fjoråret ble brukt til å etablere bandet, spille et utsolgt Krøsset i Oslo og slippe masse musikk. Mottakelsen var god noe som allerede resulterer i over 1 million streams, samt at deres første låt ‘Hjemmekjær’ klatret helt inn på lista over Norges mest delte låter på Spotify.

I år skal bandet bygge videre på den gode starten med større konserter, gode låtslipp og masse moro. Flere av konsertene er allerede annonsert og vi kan glede oss til å se Bråtabrann på Countryfestivalen på Vinstra, Norsk Countrytreff på Breim, Rebel City Roots Festival i Båstad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *