Skip to content

Dagny slipper albumet ‘ELLE’

Jeg liker å sammenligne albumet med dramaturgien i en romantisk komedie: man skal innom alle følelsene, men i bunnen er det en håpløs romantiker som bærer hjertet på ermet. For meg er det ELLE.  -Dagny

7. juni slipper Dagny albumet ELLE, den etterlengtede oppfølgeren til debutalbumet Strangers / Lovers fra 2020. ELLE inneholder de utgitte singlene "Strawberry Dream", "Heartbreak In The Making", "Same Again (For Love)" og "Ray-Bans", samt fire helt nye låter.

Å følge opp suksessen til det kritikerroste debutalbumet "Strangers / Lovers" var en stor oppgave. Aldri redd for å ta en dristig tilnærming, begynte et forlokkende konsept å ta form, som ville tillate Dagny å bearbeide følelsene sine samtidig som hun bevarte sin kreative frihet. Etter å ha rundet av 2023 med et fullsatt Oslo Spektrum er ELLE nå ute - den første delen av flere album, som representerer overdrevne sider av Dagny sine unike personlighetstrekk.

Om ELLE sier Dagny:

Mitt andre studioalbum har jeg valgt å kalle "ELLE" som betyr "hun" på fransk. I motsetning til mitt første album, har ikke dette albumet et overbyggende tema, men det gir små øyeblikksbilder på det livet jeg har levd og ting som har skjedd. 

Jeg liker å sammenligne albumet med dramaturgien i en romantisk komedie: man skal innom alle følelsene, men i bunnen er det en håpløs romantiker som bærer hjertet på ermet. For meg er det ELLE. 

I løpet av den tiden jeg skrev dette albumet har jeg hatt perioder hvor ulike ting har inspirert meg lydmessig. Jeg har vært innom tiåret jeg ble født, nemlig 90-tallet og blant annet et av mine favorittband, Cardigans. Jeg har latt meg inspirere av flere av de samme indiebandene som inspirerte meg tidlig, med fokus på et mer organisk lydbilde. Men jeg har også fortsatte å leke meg i den store synthpop-verdenen med låter som gir meg en følelse av "escapism". Alle disse sidene er en del av meg, og nå også "ELLE".

Dagny sitt album ‘ELLE’ er ute 7. juni via Universal Music Norway & Polydor DE/ Little Daggers Records.

Hør ELLE her: https://Dagny.lnk.to/ELLEPR

Video til fokuslåten 'Hate being alone': https://Dagny.lnk.to/HateBeingAloneMVPR

I denne album-prosessen vendte Dagny tilbake til studioet for å samarbeide med låtskrivere som Nick Hahn (Rita Ora, Sigrid), Mozella (Miley Cyrus, Rihanna), Oliver Lundström (Carly Rae Jepsen), Maria Hazell (Mabel, ALMA) og Rat City. Resultatet er et variert, ærlig og dynamisk album bestående av åtte spor, med en sammenhengende og engasjerende følelsesmessig tråd. Fra intime og sårbare øyeblikk til store, følelsesladde poplåter som vil få lytterne til å synge av full hals, har Dagny gitt en nydelig smakebit på sine låtferdigheter med ELLE, og dette er bare begynnelsen.

BIO:

Dagny Norvoll Sandvik er en uimotståelig popkraft. Dagnys musikk er blitt strømmet over en milliard ganger, hun har blitt nominert til 7 norske Spellemannpriser, skrevet låter med og for artister som Katy Perry, Ashnikko og Julie Bergan, og samarbeidet med artister som de Liverpool-baserte indie-rockbandet The Wombats, den amerikanske superprodusenten Steve Aoki, og flere norske artister Kygo, Astrid S og Seeb.

Dagnys debutalbum "Strangers / Lovers", utgitt i oktober 2020, bekreftet hennes musikalske kvaliteter og ga opphav til hittsingelen "Somebody", som alene har over 98 millioner strømminger på Spotify. Albumet ble hyllet av The Guardian (tordnende synthpop-eksplosjon), The Independent (blendende pop - 8/10), BBC Music (en av de mest sikre debuttene i 2020), The Metro (en strømlinjeformet samling av fengende låter - Album of the Week) og flere andre.

LIVE DATES 2024 
15th June - Rock for People Festival, Czech Republic
19th June - OverOslo Festival, Norway
20th June - Isle Of Wight Festival, UK
21st June - Pinkpop, Netherlands
23rd June - Cardiff Pride, UK
29th June - The Wyldes, Cornwall, UK (Supporting Jess Glynne)
30th June - Bedford Park, Bedford, UK (Supporting Jess Glynne)
5th July - Bygdalarm, Norway
13th July - Kajen Festival, Sweden
19th July - Beach Festivsal, Belgium
20th July - Mandal Live Nation Festival, Norway
25th July - Høllafest, Norway
27th July - Tonsberg Live Nation Festival, Norway
28th July - Camp Bestival, UK
2nd August - Hamar Live Nation Festival, Norway
8th August - Sziget Festival, Hungary
16th August - Hallaien Festival, Norway
17th August - Jugendfest, Norway
23rd August - Rakettnatt Festival, Norway
28th August - ONS Festival, Norway
31st August - Festningen, Norway

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *