Skip to content

Ny musikk fra Kacey Musgraves, emma, Conan Gray, Dylan, HÆNRIK samt album fra Brittany Howard!

Vokalist og gitarist, Brittany Howard er i dag ute med albumet What Now, et album som ble til under pandemien. What Now inneholder 12 nye låter og er hennes andre soloalbum. Tross hennes tidligere suksesser med Alabama Shakes – fem Grammys, et album på #1 på Billboard samt flere opptredener i Det Hvite Hus, nekter hun å gjenta seg selv musikalsk og har aldri har lukket døren for et nytt Alabama Shakes-album. “There are so many interesting things about music. Why just do one of them?” Albumet har fått strålende anmeldelser blant annet i Aftenposten som trillet seks av seks mulige på terningen og kaller det en småskitten perle av et soulfunk-album med artistisk kvalitet. Boblende spilleglede. Og en helt usedvanlig energi. 

 

Noah Kahan har i dag sluppet siste kapittel av sitt album Stick Season, som har fått tittelen Stick Season (Forever). Samlingen på 30 spor inkluderer den nye singelen "Forever" og to nye samarbeid, "You're Gonna Go Far" med Brandi Carlile og "Paul Revere" med Gregory Alan Isakov. “I am excited and kind of sad to be releasing ‘Forever,’ alongside these two dream collaborations with Brandi Carlile and Gregory Alan Isakov. Firstly, I’m grateful and beyond proud to be sharing these two songs with artists that have soundtracked my entire life. Gregory and Brandi have written songs that have carried me through pain, loneliness, dramatic life changes, and the entirety of my career. I am so honored to have them on this final re-release”. På Stick Season (Forever) finner vi alle alle de opprinnelige 14 låtene fra Stick Season samt duettene fra Stick Season (We'll All Be Here Forever) som inneholdt samarbeid med Post Malone, Kacey Musgraves, Hozier, Sam Fender, Gracie Abrams og Lizzy McAlpine.

Lørdag den 9. februar er det ingrid Helene Håvik (Highasakite) sin dag på Hver gang vi møtes. Ramón gjør her sin norskspråklige versjon av låten “Since Last Wednesday” som er blitt døpt om til “ingen har sett eller hørt” når Ramón gjør sin tolkning. Ramón toppet listene i her til lands med låten “wow” som han fremførte på Matoma sin dag. Ramón har i 2023 spilt en stappfull festivalsommer, lansert sitt neste prosjekt Torres Tivoli og ikke minst annonsert Spektrum. Nå tar tivoliet en aldri så liten vinterpause og Ramón blir å se på TV-skjermen hver helg i starten på 2024. Den 14. sesong av den folkekjære serien starter Hver Gang Vi Møtes. Til sammen er de sju artister som har møttes for å hylle og utforske hverandres respektive musikalske univers, der alle har “sin” dag, som det etter hvert har blitt hetende. Sammen med Matoma, Emelie Hollow, Mari Boine, Highasakite, Ole Ivars og Odin Staveland skal de tolke hverandre sine låter.

Gen Zs popkonge Conan Gray er i dag ute med “Lonely Dancers”. Låten blir å finne på hans nye album FOUND HEAVEN som er ute 5. april. Musikkvideoen er regissert av Jason Lester (Phoebe Bridgers, Sabrina Carpenter, Maren Morris). Se den HER. Grays etterlengtede kommende album er co-produsert av legendariske Max Martin (The Weeknd, Adele, Ariana Grande), Greg Kurstin (Adele, Beck, Sia, Pink), samt Shawn Everett (Kacey Musgraves, The Killers). FOUND HEAVEN inneholder “Lonely Dancers” i tillegg til tidligere utgitte “Killing Me", "Winner" og "Never Ending Song". Disse singlene alene nærmer seg 130 millioner streams, og har mottatt  ros fra Billboard, RollingStone og Vogue, for å nevne noen.

Rapgruppen Kode.59 har nettopp sluppet sitt debutalbum Nabolagets Helter, rett etter at de nylig imponerte noen tusen mennesker som oppvarming for Undergrunn i Oslo Spektrum. Gruppa forteller at albumet er en historiefortelling hvor de er hver sin superheltkarakter og alle har hvert sitt perspektiv et liv som tar utgangspunkt i miljøet deres rundt Etterstad, Gamle Oslo.

 

Natalie Jane er ute med låten “Tattoos”. Dette er hennes første singel for 2024 og følger opp EPen Where Am I, som ble sluppet i fjor. I slutten av februar drar hun ut på Where Am I? headline-turné med flere datoer i Nord-Amerika og Europa. I mai kan hun oppleves live på Landstreffet og Vulkan Arena. I september i fjor spilte hun for et utsolgt Parkteatret.

På lørdag 9. februar er det Ingrid Helene Håvik og Highasakite som skal hylles med musikk på Hver gang vi møtes. Når det gjaldt låtvalg, gikk Odin for en av deres mest kjente, “Golden Ticket”“Jeg hørte låten fra avstand utenfor en festival en gang. Og den lyden og opplevelsen var interessant. Jeg har hatt det i mine tanker mens jeg lagde min versjon. Jeg begynte å lage den som en pianoversjon, men etter hvert ble det tydelig at jeg ønsket å få frem en desperasjon i arrangementet og versjonen, som underbygget teksten på en annen måte”. Odin Staveland, den 38-år gamle multiinstrumentalisten fra Haugesund, har siden 2004 vært et integrert medlem av bandet Vamp som låtskriver – og bak trommesettet og vokaliststativet på scenen. Odin har gjennom karrieren blitt nominert til Spellemann både som komponist og som medlem av Vamp. Nå står han stødig på egne ben når han stiller i TV2s suksessprogram Hver gang vi møtes som en av årets hedersgjester i programmets 14. sesong.

Dylan slipper i dag “The Alibi”, en fengende poplåt og ny retning for henne som artist. “The Alibi is my Bonnie and Clyde anthem. Except I nearly let Clyde ruin my life. For me the song was written about having to let go of a relationship that meant a lot to me - despite it not being a healthy one - and wanting to express how much that person still meant to me after. I think the hardest kind of breakup is when you still think the absolute world of someone after it's over. It's taken a year to get this song right but I knew it was special the minute we wrote the 1st version". Ten versions later, it's more of a celebration of love rather than loss”. For tiden er hun ute på veien med Rebel Child-turné, med utsolgte show over hele Storbritannia, Europa, Nord-Amerika og Australia. I fjor sommer spilte hun på Stavernfestivalen og morgen kommer hun tilbake til Norge og skal spille i Oslo på Parkteatret.

Lørdag den 9. februar er det Ingrid Helene Håvik og Highasakite som skal hylles med musikk på Hver gang vi møtes. For Emelie Hollow falt valget på låten “Lover, Where Do You Live” som nå er blitt til “Hvor er du nå?”. “Ingrid sin musikk har alltid inspirert meg veldig. Jeg har brukt Highasakite mye som referanse til egen musikk, haha. Derfor var det litt ekstra vanskelig å skulle lage en egen versjon av en av deres låter. “Lover Where Do You Live?” er en av mine absolutt favorittlåter, og det er ære å få lov til å tolke den. Jeg har gjendiktet den på norsk, noe som er litt skummelt å gjøre med en låt som betyr så mye for meg i utganspunktet.” De siste årene har Emelie etablert seg som en av våre største artister, både som låtskriver for andre og som en artist hvis stemme kan få et helt konsertlokale til å nærmest glemme å puste. Hennes samarbeid med Alan Walker, låten “Lily”, er til dags dato strømmet mer enn tre milliarder ganger; hennes siste album ble i Aftenposten omtalt som "instant gåsehud".

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *