Skip to content

Plaza elsker når du synger med på «Røde Rubin»

Sommeren er her og Plaza vil at du skal synge med. Lytt og lev lyfe med «Røde Rubin» ute fredag 7.juni.

«Røde Rubin» er soundtracket for sommeren, sier Plaza om årets sommerlåt ute fredag 7.juni.

En kveld i september satt jeg i studio med Kastel og lengtet etter sommer, så vi lagde "Røde Rubin». Den handler om å flørte med det forbudte enten det går bra eller dårlig, og ikke minst.. lyden av sommer. Nyt!, forteller Plaza om låta.

«Røde Rubin» er soundtracket for sommeren! Dans i regnet, sol deg i glansen og lev lyfe, oppfordrer Plaza.

Det er en stund siden Plaza slapp musikk, så nå var det dags. Låta er produsert av produsent-duoen Kastel. Kjent for låter som «Perfekt» av Bendik, «Frida Kahlo» av Marstein og «Nordvästra» av Yasin.

Plaza debuterte som artist i 2017 med folkefavoritten Undergrunn. Rapgruppa slo virkelig gjennom da de slapp det selvtitulerte albumet UNDERGRUNN med hiter som «Italia» og «Medisin». Vinteren 2023 var Plaza det tredje medlemmet i Undergrunn som gikk solo med debutalbumet sitt Plaza O Plomo.

Gabriel «Plaza» Doria er inspirert av sine røtter i Brasil, og det hører man tydelig på soloalbumet Plaza O Plomo. I albumprosessen tok Plaza med seg Undergrunn-produsenten, Rik Pappa, og deler av sitt team til sitt andre hjemland, Brasil. På inspirasjonsreisen spilte Plaza og Rik Pappa inn deler av albumet. Låtene på albumet byr på alt fra lyder fra favelaen i Rio De Janeiro og tekster inspirert av et etterlengtet besøk til Plaza sin brasilianske familie. Plaza filmet tre musikkvideoer til låtene «Mata : Come», «Lola» og «2 Gode Grunner» med fotograf Magnus Lahn, bedre kjent som Orkidé.

Før sommeren 2023 slapp han singlen «Her og der» om hans travle livsstil som 21-åring. Det ble god stemning da Plaza spilte låta live for første gang på VG-lista for 50 000 i publikum.

Som soloartist og i Norges mest omtalte boyband Undergrunn har Plaza markert seg med sin unike stemme, skarpe rapvers og freshe stil. Det er ingen tvil om at Plaza vil fortsette å markere seg solo og som en av seks medlemmer i Undergrunn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *