Skip to content

Tobias Sten er vår nye countrystjerne!

Jakten på Norges neste countrystjerne: Tobias Sten fra Stord vinner talentkonkurransen

I samarbeid med bookingbyrået United Stage, lanserte Universal Music en talentkonkurranse for å finne Norges neste norskspråklige countrystjerne. Vinneren ville få en avtale med United Stage og Universal Music, samt en opptreden på Countryfestivalen i Seljord i sommer.

I starten av mai reiste representanter fra United Stage og Universal Music til Elverum, Bø og Fredrikstad på talentspeiding. Etter mange spennende auditioner, var det til slutt én som skilte seg ut.

- "Det har vært utrolig inspirerende å reise rundt i landet og oppleve den spirende countrytalentet. Vi har møtt stor entusiasme blant deltakerne, og i tillegg til vår vinner har vi funnet mange spennende talenter," sier Marie Komissar, ansvarlig for norskrepertoaret hos United.

I dag kan vi stolt annonsere at Tobias Sten (20) fra Stord er vinneren av talentkonkurransen!

“Tobias Sten imponerte oss med sin sterke låtskriverteft, formidlingsevne og ambisjoner. Med sitt vinnende vesen og genuine forankring i sjangeren, er vi sikre på at han er klar for å innta scener over hele landet," forteller Marie Komissar.

Tobias Sten har alltid hatt en lidenskap for musikk, spesielt for country. Allerede i 2. klasse begynte han å spille trompet og var aktiv i korpset, før han gikk over til trommer og gitar. På ungdomsskolen startet han sitt eget countryband, som raskt ble kjent blant elevene gjennom skolens månedlige "Lunsjkonserter". Bandet ble en lokal favoritt, men etter hvert valgte medlemmene å fokusere på utdanning og andre karrierer. Mot slutten av videregående bestemte Sten seg for å satse fullt på musikken. Høsten 2023 begynte han på "talentskolen" LIMPI i Lillehammer, en skole han beskriver som "musikklinje på steroider".

I sin låtskriving henter Sten inspirasjon fra sitt eget liv, og hans rørende, gitardrevne låter vil bli å høre fremover. Fredag 28. juni slipper han sin første singel; «Lev, ikkje overlev». Låta skildrer overgangen fra hjembygda til Lillehammer, og hvordan dette satte ting i perspektiv i fra det gamle livet. Fra en krevende  tid og et forhold som var vanskelig å avslutte, men også en sterk og livslysten Tobias som flytta vekk og kom på rett spor igjen etter mange år med destruktive vaner og valg.

Se akustisk versjon av "Lev, ikkje overlev" her:  https://umusic.box.com/s/x00kcnb53miqvcavhb1iw0hvliorbsky

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *