Bytte DAW, råd og hjelp?

Studio & produksjon 0 replies 192 views

Hallo folkens.

Jeg har brukt Cubase i mange år nå og anser meg selv som viderekommen i programmet. Men nå har tiden kommet for å utforske noe nytt. Etter å ha jobbet i ulike versjoner av Cubase siden 2001, så har jeg nå endt opp med ett typ elsk hat forhold som i skrivende stund heller mer og mer mot hat. Hehehe

Det er noen ting jeg synes Cubase er helt overlegene på med tanke på funksjonalitet. Slikt som programering av midi noter, muligheten for å route signal rundt omkring. Mappesystemet i hovedvinduet og sikkert en del ting til.

Men det er noen ting som er nesten helt ubrukelig. Slikt som å bruke tid på å sette opp cubase til å styre eksternt utstyr via midi. Det er så tungvint at det nesten tar motet fra meg når jeg skal begynne. I stedet for å kunne skrive inn midikoder må man åpne pianorollen, lage en ny lane, lete frem riktig kode i en utrolig lang smørbrødliste og velge denne. Så må man forstørre denne så man klarer å plassere ett bittelite punkt på en linje.

Når man helst skulle sendt kanskje 7/ 8 ulike midi beskjeder til externe duppedingser så blir det veldig tung-grodd og lite brukervennlig. Nå er jeg det man på godt norsk kaller "FED UP".

Jeg har sett på Ableton og Reaper som alternativer. Rent pengemessig så er nok Reaper mest aktuell, men det handler om funksjonalitet og brukervennlighet. Jeg er klar over at man må bruke litt tid på å sette seg inn i en ny software uansett. Og det jeg har sett av både Ableton og Reaper virker veldig lovende. Men, hva vil du/dere anbefalt til meg og hvorfor?

Håper noen tar seg tid og har noe kjennskap til ulike DAWs. Du er hjertelig velkommen til å foreslå andre Daws også. Men det må kunne kjøre på både Mac og PC.