Skip to content

Nominerte til Spellemann 2023 – fra Universal Music

I dag ble de nominerte til Spellemann 2023 annonsert og vi er stolte av å kunne presentere en rekke av  Universal Music sine artister som nominerte. Vi gratulerer alle artistene våre!

Her er de nominerte:

Alessandra

Alessandra er nominert til to kategorier under årets Spellemann, Årets gjennombrudd og Årets låt for "Queen Of Kings". Alessandra sin karriere skøyt til himmelsen etter seieren i Melodi Grand Prix som sikret Norge en 5. plass i Eurovision Song Contest. Superhiten Queen of Kings fikk topp-plasseringer i en rekke land globalt og gikk inn på #28 på den globale topplisten til Spotify. Kort tid etter fulgte hun opp med flere singler som “Pretty Devil” og ”Narcissist”. 16. februar slapp hun EPen Best Year Of My Life samtidig som hun var i gang med sin aller første turné hvor hun besøkte over 20 byer i UK og Europa

Dagny

Dagny er nominert til kategorien Pop. Dagny Norvoll Sandvik er en uimotståelig popkraft. Dagnys musikk er blitt strømmet over en milliard ganger og hun har blitt nominert til 6 norske Spellemannpriser. Hun gjorde sitt største headliner-show i Oslo Spektrum 18. november 2023 og i april drar hun ut på en europeisk headlineturné.

UNDERGRUNN

UNDERGRUNN er nominert til hele tre priser under årets Spellemann. De er nominert i kategoriene Årets hiphopÅrets utgivelse for Egoland og Årets låt for "Michelin Stjerner". UNDERGRUNN har satt et tydelig preg på den norske musikkscenen med albumet Egoland som toppet albumlistene (evt hvor lenge). På tampen av året solgte de ut Oslo Spektrum hele to (!) ganger.

Ingebjørg Bratland og Odd Nordstoga

Ingebjørg Bratland og Odd Nordstoga er nominert til kategorien Viser og visepop. I september i fjor ga duoen ut albumet Langt Heimafrå, 10 år etter deres første album sammen Heimafrå. De har nettopp avsluttet en stortslått Norgesturné.

Lise Davidsen

Lise Davidsen er nominert til kategorien Årets internasjonale suksess. Etter seier i Plácido Domingos Operalia og Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse i 2015 har Lise Davidsen hatt ledende roller i noen av verdens største operahus og er en av de mest etterspurte sopranen i verden akkurat. Hun er signert til det legendariske plateselskapet Decca hvor hun har gitt ut flere album.
Davidsen har tidligere vært nominert til Spellemann flere ganger og vunnet.

Trygve Kongshavn

Trygve Kongshavn er nominert til kategorien Barnemusikk. Kongshavn bemerket seg som en av Norges fremste barnemusikkskapere allerede i 2013. I fjor ga han ut albumet Klart det går an som han er Spellemannsnominert for.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *