Skip to content

Ny musikk fra Marstein, Alessandra, Pearl Jam, Chris Abolade, Ariana Grande samt duetter i Hver Gang Vi Møtes!

Femti år etter ABBA sitt internasjonale gjennombrudd med “Waterloo” i Eurovision Song Contest, feirer Polar Music International denne milepælen. Det ikoniske albumet blir nå gjenutgitt som en half-speed mastered 45RPM 2LP vinyl, i tillegg til en samleboks i begrenset opplag, med de tre originale vinylsinglene fra 1974. I tillegg til dette, er det en unik 10-tommers vinylplate med “Waterloo” på fire forskjellige språk og en ny linje med jubileumsbekledning som tar oss rett tilbake til 70-tallet!

I januar slapp Ariana Grande sin nye singel “yes, and?”. Dette var superstjernens første soloutgivelse siden positions fra 2020. Den nye singelen ble spilt inn i New York City og ble skrevet og produsert av Ariana Grande og de to kjente svenske produsentene og låtskriverene Max Martin og lya Salmanzadeh. Nå har hun teamet opp med selveste Mariah Carey på en remiks av “yes, and?”.

Pearl Jam slipper sitt nye studioalbum Dark Matter 19. april og legger ut på en 35-dagers verdensomspennende turné i mai. Dark Matter er produsert av Andrew Watt og er bandets tolvte i rekken og første utgivelse siden kritikerroste Gigaton fra 2020. I fjor trakk Pearl Jam seg tilbake til Shangri-La Studios i Malibu hvor de i løpet av tre uker skapte Dark MatterTittelsporet ble sluppet tidligere denne uken.

Det er duket for duetter på den siste episoden av Hver gang vi møtes den 17. februar. Emelie Hollow og Odin Staveland forener sine stemmer i en gripende tolkning av Ramons klassiker "Elsk meg". Med sin unike vri og følsomme tilnærming bringer de nytt liv til denne tidløse låten i det de utforsker kjærlighetens dypeste følelser og lengsler. Odin Staveland, den 38-år gamle multiinstrumentalisten fra Haugesund, har siden 2004 vært et integrert medlem av bandet Vamp som låtskriver – og bak trommesettet og vokaliststativet på scenen. Odin har gjennom karrieren blitt nominert til Spellemann både som komponist og som medlem av Vamp. Emelie Hollow har i de siste årene etablert seg som en av våre største artister, både som låtskriver for andre og som en artist hvis stemme kan få et helt konsertlokale til å nærmest glemme å puste. Hennes samarbeid med Alan Walker, låten Lily, er til dags dato strømmet mer enn tre milliarder ganger; hennes siste album ble i Aftenposten omtalt som "instant gåsehud".

 

ScHoolboy Q er tilbake med den nye låten “YEERN101” og har annonsert nytt album. Det nye albumet er hans sjette i rekken og første på fem år. Blue Lips slippes 1. mars og inneholder 18 nye spor.

I sesongens siste episode av Hver gang vi møtes skal artistene hedre hverandres musikk med duetter. Barndomsvennene Ramón og Emelie Hollow gjenforenes som duettpartnere når de skal fremføre deres norskspråklige versjon av Highasakite sin “God don´t leave me now”. “Jeg er så glad for at jeg fikk gjøre en duett med Ramón! Vi har ikke sunget sammen siden videregående, så det var veldig på tide!” sier Emelie Hollow om duetten. Emelie og Ramóns nære forhold som strekker seg tilbake fra skoletiden har virkelig kommet til syne under årets sesong, og endelig får vi høre duoen i en låt sammen! Ramón toppet listene i her til lands med låten “wow” som han fremførte på Matoma sin dag. Ramón har i 2023 spilt en stappfull festivalsommer, lansert sitt neste prosjekt Torres Tivoli og ikke minst annonsert Spektrum. De siste årene har Emelie etablert seg som en av våre største artister, både som låtskriver for andre og som en artist hvis stemme kan få et helt konsertlokale til å nærmest glemme å puste. Hennes samarbeid med Alan Walker, låten Lily, er til dags dato strømmet mer enn tre milliarder ganger; hennes siste album ble i Aftenposten omtalt som "instant gåsehud".

 

En av pionerne innenfor norsk electronica-musikk – Bel Canto – annonserte nylig deres første album på 22 år. I dag slipper de første smakebit fra prosjektet “Grass Mint Crisp”. Musikken er fylt av nytt musikalsk overskudd, men henter opp igjen det umiskjennelige lydbildet fra Bel Canto sin diskografi, som inkluderer “Shimmering, Warm & Bright” og “Magic Box”.

 

Holly Humberstone slapp i går sin nye singel “Dive”. Låten blir å finne på hennes nye EP Work In Progress som slippes 15. mars. Work In Progress følger opp hennes kritikerroste debut Paint My Bedroom Black. Om låten sier hun; “I wrote Dive a long time ago about feeling like I was the wrong person to get romantically involved with. I’d just come out of a pretty long relationship and I’d started seeing this guy and could feel him getting too invested. I tend to write a lot of kind of funny self-deprecating songs just because laughing at myself has always been the best way of coping with low self-esteem and feeling like you’re constantly letting people down. I guess I wrote Dive because I knew the relationship had a shelf life and that it was going to hurt so I thought I’d make light of the whole thing”. I august kan hun oppleves live i Oslo når hun spiller på årets Øyafestival.

Det er duket for duetter i siste episode av Hver gang vi møtes der alle artistene skal hedres med musikk. Ramón og Highasakite er nok en duo man ikke så komme, men som vi har blitt velsignet når de på lørdag gjør en versjon av Vamps “Det roliga regnet”. Ramón toppet listene i her til lands med låten “wow” som han fremførte på Matoma sin dag. Ramón har i 2023 spilt en stappfull festivalsommer, lansert sitt neste prosjekt Torres Tivoli og ikke minst annonsert Spektrum. Nå tar tivoliet en aldri så liten vinterpause og Ramón blir å se på TV-skjermen hver helg i starten på 2024. Den 14. sesong av den folkekjære serien starter Hver Gang Vi Møtes. Til sammen er de sju artister som har møttes for å hylle og utforske hverandres respektive musikalske univers, der alle har "sin" dag, som det etter hvert har blitt hetende. Sammen med Matoma, Emelie Hollow, Mari Boine, Highasakite, Ole Ivars og Odin Staveland skal de tolke hverandre sine låter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *